Manchester United verliest ondanks overwicht van Chelsea

18 april 2015, 20:36

Mochten Manchester United en Louis van Gaal nog enige hoop op de Engelse titel hebben gehad, dan kan deze nu definitief de prullenbak in. The Red Devils bogen zaterdag in de topper tegen koploper Chelsea met 1-0 op Stamford Bridge.

Manchester United was in topvorm naar Londen gekomen. De laatste zes wedstrijden in de Premier League werden allemaal in winst omgezet, met als hoogtepunt de 4-2 overwinning op stadsrivaal Manchester City van afgelopen weekend. Hierdoor mochten de manschappen van Van Gaal, ondanks de matige start van het seizoen, nog een klein beetje hopen op de landstitel. Om die hoop levend te houden, moest er zaterdag dan wel gewonnen worden bij koploper Chelsea.

Geen eenvoudige opgave, de laatste nederlaag van de Londenaren in de competitie dateert immers van nieuwjaarsdag tegen Tottenham Hotspur (5-3). Niettemin had Manchester United een overwicht op Stamford Bridge en binnen vijf minuten was het ook al dicht bij de 0-1. Wayne Rooney nam het Chelsea-doel vanaf de rand van het penaltygebied onder vuur en schoot maar net naast. Via de staander rolde de bal achter het net, waardoor een aantal fans én Manchester United-keeper David De Gea dachten dat het 0-1 was geworden. Het was echter gezichtsbedrog.

Manchester United bleef de betere ploeg, zonder nou heel veel kansen te creëren. Aan de andere kant had De Gea ook niet veel te doen, maar de Spanjaard had in de 35ste minuut geluk dat hij geen rood kreeg voor een ogenschijnlijke handsbal buiten het penaltygebied. Drie minuten later incasseerde de sluitpost, uit het niets, de 1-0. Eden Hazard rondde af, nadat Oscar hem met een hakje in stelling had gebracht.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en wederom leek Hazard te gaan scoren voor Chelsea, maar ditmaal raakte hij met een hakje uit een lastige hoek de paal. Kort daarna raakte Radamel Falcao aan de andere kant eveneens de paal, waardoor het 1-0 voor Chelsea bleef. In blessuretijd leek Manchester United nog een strafschop te versieren, maar scheidsrechter Mike Dean zag correct dat Ander Herrera zelf contact zocht met Gary Cahill en trok dan ook terecht geel voor een schwalbe van de Spanjaard.

Manchester United, waar Robin van Persie op de bank bleef en Daley Blind ontbrak vanwege een blessure, heeft nu elf punten achterstand op Chelsea. De ploeg van Van Gaal heeft nog vijf wedstrijden te spelen, één minder dan de lijstaanvoerder.