Inspiratieloos Vitesse wint in eigen huis van Dordrecht

18 april 2015, 21:44   Bijgewerkt: 19 april 2015, 00:35

Vitesse is er vanavond tegen Dordrecht in geslaagd haar ongeslagen status uit te breiden naar 12. Aantrekkelijk was de wedstrijd echter niet. De thuisploeg oogde inspiratieloos en het liet de bezoekers geruime tijd het spel dicteerden. Een paar zeldzame oplevingen zorgden voor een 3-0 eindstand. De derde plek, en daarmee play-off voetbal in de Europa League, blijft hierdoor vooralsnog in zicht.

Voorafgaand aan het duel was het vrijwel zeker dat FC Dordrecht volgend jaar op het tweede niveau zal acteren. In theorie kunnen de Dordtenaren rechtstreekse degradatie nog voorkomen, maar punten pakken zou vanavond lastig worden tegen Vitesse. De club was voor vandaag maar liefst 11 keer op rij ongeslagen in de Eredivisie en wilde daar een 12e aan toevoegen.

Dat Vitesse in vorm was, bleek vanavond niet op het veld. De Arnhemmers maakten geen aanstalten om Dordrecht op de eigen helft vast te zetten. Sterker nog, de bezoekers dicteerden tegen de verwachtingen in grote delen van de wedstrijd. Ze speelden in de beginfase met lef en leken na een kleine tien minuten zelfs de score te openen, ware het niet dat Diekman buitenspel werd gegeven. Het spel bleek er in het restant van de wedstrijd niet beter op te worden en dat leidde tot gemor op de tribunes.

Niet veel later maakte hij zijn tweede van de avond. Op aangeven van Traoré schoot hij vanaf bijna een identieke positie wederom raak (2-0). Het was een fase in een verder onaantrekkelijke wedstrijd waarin Vitesse een kleine opleving ervoer. Luttele minuten later was het namelijk alweer raak. Ditmaal werd Ibarra er op uitgestuurd om de drie punten definitief te bezegelen. Hij omspeelde de keeper en tikte simpel binnen (3-0). In de resterende minuten vertoonden beide partijen geen echte wapenfeiten meer.

Door deze overwinning houdt Vitesse zicht op plek 3, goed voor play-off voetbal in de Europa League. Dordrecht staat nog steeds stijf onderaan en komt hierdoor steeds dichter bij een definitieve degradatie naar de Jupiler League; deze zou zich komend weekend kunnen voltooien wanneer de ploeg SC Cambuur op bezoek krijgt.