Rutten spreekt van 'offday': "We hebben in totaliteit gefaald"

19 april 2015, 15:25

Feyenoord leverde zondagmiddag een wanprestatie in de eigen Kuip, waar Go Ahead Eagles voor een daverende verrassing wist te zorgen. De Rotterdammers verloren met 0-1 en zagen nummer vier Vitesse daardoor tot op vier punten naderen. Coach Fred Rutten zag het niet aankomen. "Ik had dit absoluut niet verwacht."

"Het was een totale offday voor ons", concludeert Rutten na de onverwachte thuisnederlaag tegen de Eagles op de clubwebsite. "Ik kan nu gaan benoemen wat fout ging of wat niet goed was, maar we hebben in totaliteit gefaald", bromt de trainer. "We toonden weinig initiatief. In de rust voelde ik dat ik wat moest doen, daarom brachten we Boëtius en Vilhena. We wilden op die manier wat agressie in de ploeg brengen en hoopten dat de vonk zou overslaan."

Door het verlies ligt de strijd om plaats drie weer een beetje open. Feyenoord kan zich zodoende geen misstap veroorloven in de volgende wedstrijd tegen FC Groningen. "We moeten deze nederlaag snel wegstoppen. Ook nu geldt: we mogen hier maximaal 24 uur over rouwen, daarna moeten we ons klaar gaan maken voor de volgende wedstrijd. We staan nog vier punten voor op Vitesse, dus hebben alles nog in eigen hand. Daar hou ik mij aan vast."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen