Alflen: "Zag kopjes wegtrekken na uitslagen van dit weekend"

19 april 2015, 21:40

FC Utrecht speelde zich zondag zo goed als veilig. De ploeg uit de Domstad zegevierde in de eigen Galgenwaard met 1-0 over FC Twente en sloeg daarmee een gat van acht punten naar de nacompetitiestreep, met nog drie wedstrijden te spelen.

"Ik heb steeds geroepen dat wij niet in degradatienood zouden komen", zei coach Robby Alflen na afloop op de persconferentie volgens de officiële website van FC Twente. "Toch zag je de kopjes van de jongens na de uitslagen van dit weekend wegtrekken en teleurgesteld raken. Dan speel je zelf tegen een ploeg met uitstekend positiespel. Wij hebben er daarom voor gekozen om wat verder in te zakken."

"We kwamen er alleen zelf slecht uit en hadden maar weinig momenten met druk naar voren. Dan scoor je uit een corner en heb je kunst- en vliegwerk en een geweldige Robin Ruiter nodig om overeind te blijven. Er werden twee ballen van de lijn gehaald, maar dat betekent ook dat de ploeg het vertrouwen houdt om tot de doellijn te blijven verdedigen. Ik denk dat die instelling een groot compliment verdient."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen