Barça en Porto: dezelfde voorsprong, andere kansen

21 april 2015, 14:24   Bijgewerkt: 21 april 2015, 15:12

Na slechts een weekje wachten wordt de bal vanavond (dinsdag) weer aan het rollen gebracht in de Champions League. Er verdedigen twee ploegen een 3-1 voorsprong. FC Barcelona verschafte zichzelf een riante uitgangspositie in de uitwedstrijd tegen Paris Saint Germain, FC Porto boekte in eigen huis een sensationele zege op Bayern München. FCUpdate.nl blikt vooruit op de eerste ontknopingen in de kwartfinales.

Hoewel beide ploegen in het eerste deel van het tweeluik hetzelfde resultaat hebben neergezet, verschillen de papieren van de teams danig van elkaar. Barça wist in het Parc de Princes drie uitdoelpunten te maken en heeft op papier een betere selectie, waardoor alleen een mirakel PSG nog naar de halve finale kan brengen. Uiteraard staat Porto er ook goed voor, maar de club uit de Portugese havenstad krijgt de taak om het in Duitsland af te maken. Lastig genoeg, omdat Bayern er alles aan gelegen is om de 3-1 achterstand weg te poetsen en daar absoluut de kwaliteiten voor heeft.

Zware opgave voor Bayern én Porto

Bovendien heeft Bayern te maken met serieuze blessureproblemen. David Alaba, Mehdi Benatia, Javier Martínez en Arjen Robben zijn geblesseerd, terwijl Franck Ribéry en Bastian Schweinsteiger vraagtekens zijn. Het Duitse boulevardblad Bild stelde dat Robben wonderbaarlijk hersteld is en misschien als geheim wapen gebruikt zal worden, maar dit is niet het geval.

De spelers van Bayern zijn van pure wereldklasse, maar Porto kan aardig bijbenen op het topniveau. De verworven uitgangspositie is voor de ploeg van coach Julen Lopetegui meer dan verdiend. Bovendien hebben ze met Jackson Martinez een echte topper in de gelederen. De Colombiaanse topschutter maakte dit seizoen al zeventien doelpunten in de Primeira Liga en was in de CL al zeven keer trefzeker. De Portugezen moeten het echter wegens schorsingen zonder de onvermoeibare vleugelverdedigers Danilo en Alex Sandro doen. Het is duidelijk: voor Bayern wordt het lastig, maar voor Porto ook.

Weinig hoop op 'Wonder van Camp Nou'

Bovendien zullen de Parijzenaars op eerherstel uit zijn, na het drama van vorige week. De regerend kampioen van Frankrijk werd helemaal weggetikt voor het eigen publiek en werd vernederd door de Catalanen. Vooral David Luiz werd te kijk gezet. Luis Suarez deelde tot twee keer toe een panna uit aan de Braziliaanse verdediger en maakte het beide keren af. De Uruguayaan liet met zijn dubbelklapper zien in opperbeste vorm te verkeren. David Luiz, die het afgelopen week flink moest ontgelden op de sociale media, zal de beentjes bij elkaar houden in Camp Nou.

Om PSG nog wat minder hoop te geven: de gouden drietand van Barça (Neymar, Luis Suarez en Lionel Messi) maakten dit seizoen samen 18 van de 21 doelpunten voor Barcelona in de Champions League. Het koningstrio is in de Primera División deze jaargang bovendien al goed voor 64 treffers. En, tot slot, is het niet geheel onbelangrijk dat coach Luis Enrique over een vrijwel fitte selectie beschikt. Alleen Thomas Vermaelen is nog niet helemaal wedstrijdfit, maar hij behoort mogelijk wel tot de wedstrijdselectie.

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen