Juventus bij laatste vier na defensief blok in Monaco

22 april 2015, 22:42   Bijgewerkt: 22 april 2015, 23:46

Juventus heeft zich ten koste van AS Monaco geplaatst voor de halve finale van de Champions League. In Frankrijk hield het uiteindelijk stand en bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel. Maar de Italianen hadden het nodige geluk aan de zijde: Monaco had recht op een strafschop én de bezoekers ontsnapten aan een vroege rode kaart.

Op voorhand konden de Fransen zich gaan opmaken voor een lastig karwei in eigen huis. De Oude Dame wist de heenwedstrijd in Turijn met 1-0 te winnen, na een benutte penalty van Arturo Vidal, en is altijd een degelijke ploeg waar je moeilijk tegen zal scoren. Zeker wanneer de kampioen en koploper van Italië zelf niet 'hoeft', kan die opdracht vrijwel onmogelijk worden.

Die scorende drive van ruim tien jaar geleden werd zichtbaar gemist in de wedstrijd tegen Juventus, net als in de eerste ontmoeting. De bezoekers oogden totaal niet scherp en gaven de bal vaak slordig weg. Monaco had genoeg mogelijkheden om de Italianen pijn te doen, maar de thuisploeg hield dat na. Het had tevens een strafschop moeten krijgen, na een sandwich-actie van de Italiaanse defensie.

Naast Chiellini waren er meer teamgenoten die hun plafond bij lange na niet haalden. Andrea Pirlo was weer geniaal, maar op een aantal momenten ook opvallend slordig. Daarnaast verspeelde spits Alvaro Morata de bal veelvuldig, waardoor Juventus zelfs in de counter weinig gevaar kon creëren. Monaco rook bloed en voelde dat er veel meer in zat dan een doelpuntloos gelijkspel. Met het inbrengen van de ervaren spits Dimitar Berbatov kwam er na een uur meer slimheid en power in de voorhoede van de Franse ploeg.

Gianluigi Buffon, die overigens óók al niet helemaal scherp oogde, was een aantal keer echter belangrijk in het doel van de Italianen. Juventus ging nóg defensiever staan en hield uiteindelijk stand, vooral doordat de thuisploeg vermoeid leek te raken. De puf was op, de ideeën zoek. AS Monaco wist niet meer door de Turijnse muur heen te breken. Juventus had uiteindelijk genoeg aan de minimale zege in eigen huis (1-0) en behaalt hierdoor de halve finale van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen