Darri en Tighadouini zetten vriendschap opzij in kraker

23 april 2015, 08:49

Adnane Tighadouini (22) en Brahim Darri (20) zijn zeer goede vrienden van elkaar, maar voeren wel een harde strijd tegen degradatie met elkaar. Tighadouini doet er alles aan om de nacompetitie te ontlopen met NAC Breda, wat Darri probeert met Heracles Almelo. Komende zaterdag ontmoeten beide degradatiekandidaten elkaar in het Rat Verlegh Stadion van NAC. Een cruciaal duel, waardoor beide spelers de vriendschap even op zij schuiven.

Darri heeft veel contact met Tighadouini, zegt hij in De Telegraaf. "Na het weekend zorgen we dat we elkaars wedstrijden hebben gezien en analyseren we die. Dat is prettig, omdat we allebei als linksbuiten spelen. Adje is niet alleen een goede collega, maar ook een vriend. Ik gun hem het allerbeste en andersom is dat ook zo. Alleen zaterdag eventjes niet. Dan is het erop of eronder", waarschuwt de Heraclied.

Tighadouini wordt in verband gebracht met andere clubs en dat vindt Darri logisch. "Dat Adnane heel goed kan voetballen, wist ik wel van Jong Vitesse. Het is heel mooi om te zien dat hij direct zo veel vertrouwen krijgt. En in de eredivisie laat hij wekelijks zien waarom. Dat maakt me trots. Ik vind ook dat hij aan een stap omhoog toe is. Als je bij de nummer zestien als buitenspeler al elf keer weet te scoren, is dat natuurlijk niet je plafond."

De topscorer van NAC hecht ook veel waarde aan het contract met Darri. "We bellen veel, maar dat doen we eigenlijk altijd wel. Na mijn vertrek bij Vitesse hebben we contact gehouden. En ik zie Brahim als mijn kleine broertje. Ik heb hem een berichtje gestuurd dat hij zelf ook wel weet dat NAC Breda zaterdag van Heracles wint", lacht Tighadouini. "Wij zien elke wedstrijd als een finale, die we allemaal moeten winnen. Het puntje bij Ajax geeft vertrouwen. Al was het balen dat alle concurrenten stuntten. Vooral omdat er voor ons in de ArenA ook meer in had gezeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen