Late treffer helpt titelhouder Sevilla verder, exit Brugge

23 april 2015, 23:13   Bijgewerkt: 23 april 2015, 23:39

Sevilla is nog altijd in de race om de Europa League-titel te verdedigen. De Spaanse titelhouder kwam op bezoek bij Zenit St. Petersburg nog wel met 2-1 achter, maar Kevin Gameiro tekende in de de slotfase voor de belangrijke 2-2 en stelde daarmee een plaats in de halve finale veilig. Vorige week won Sevilla met 2-1 van de Russen, waardoor de remise in de return volstond. Voor Club Brugge zit het Europese sprookje erop. De formatie van Michel Preud'homme ging in Oekraïne laat met 1-0 onderuit tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk en is daardoor uitgespeeld.

Sevilla maakte vorige week op eigen veld een 0-1 achterstand goed door alsnog met 1-2 te winnen. Het droomscenario leek zich in Rusland al snel af te tekenen. De ploeg van Unai Emery had al na zes minuten de voorsprong en het belangrijke uitdoelpunt te pakken. Aanvaller Carlos Bacca tekende voor de openingsgoal, door vanaf de strafschopstip te scoren. Het duurde even voordat de Russen, in de groepsfase nog tegenstander van PSV, een antwoord hadden op het spel van de Spanjaarden.

Door de treffer van Hulk stevende het duel af op een verlenging, maar zo ver liet de titelhouder het niet komen. Invaller Kévin Gameiro maakte vijf minuten voor het einde de belangrijke 2-2 en zorgde er daarmee voor dat Sevilla nog mag hopen op titelprolongatie. Morgen (vrijdag) zal bij de loting blijken wie de nieuwe uitdager van de Spaanse club wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen