Heerenveen kan play-offs veiligstellen: "Zou werelds zijn"

24 april 2015, 12:56

Dwight Lodeweges moet, zoals de laatste weken wel vaker het geval is, puzzelen in de verdediging van sc Heerenveen. De coach kan zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II niet beschikken over Stefano Marzo (geschorst) en Doke Schmidt (enkelblessure), terwijl achter de naam van Joost van Aken (hamstring) nog een vraagteken staat.

Lodeweges hult zich nog in nevelen over hoe de achterhoede ingevuld zal worden. "Ik ga Willem II niet onnodig wijzer maken", stelt de coach, die verwacht dat Van Aken niet zal kunnen spelen. "Ik moet nog overleggen met de medische staf, maar normaal gesproken speelt Joost niet", aldus Lodeweges, die hoopt op een beter optreden dan tegen kampioen PSV (4-1 verlies). "We waren niet top, vooral niet in de omschakelmomenten. Dat had te maken met PSV, maar wij hadden het ook beter kunnen doen."

Winst tegen Willem II betekent definitieve plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal. "Dat zou fantastisch zijn. We hebben het hele seizoen kenbaar gemaakt dat we dit willen. Als het lukt, is het werelds, mooi voor de club, fans en spelers en een bevestiging dat we op de juiste weg zijn", stelt Lodeweges, die weet dat de Tilburgers ook nog kans maken op de play-offs. "Zij hebben nog alles te winnen. Willem II heeft het prima gedaan. Ze hebben een heel aardige ploeg met een duidelijke speelstijl. Met iets meer mazzel hadden ze ook zo zes punten meer kunnen hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen