Stem voor Van Praag: "Programma spreekt ons erg aan"

24 april 2015, 16:11

Goed nieuws voor Michael van Praag in zijn strijd om het voorzitterschap van de FIFA: de voetbalbond van Suriname heeft toegezegd op de Nederlander te zullen stemmen. John Krishnadath, de voorzitter van de Surinaamse bond, vinkt bij de verkiezingen op 29 mei het vakje van Van Praag aan.

"Ik heb Michael van Praag vorige week gesproken tijdens een congres van de Concacaf, de overkoepelende federatie van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied'', citeert persbureau ANP de voorzitter van de Surinaamse voetbalbond. "Zijn programma spreekt ons erg aan. Hij wil zich bijvoorbeeld ook inzetten voor kleinere landen. Er is voor hem gelukkig meer dan Europa. Daarnaast is taal voor ons een bindende factor. Het speelt ook mee dat de KNVB zich al jaren inzet voor verschillende voetbalprojecten in Suriname."

De preses betreurt het dat verschillende landen tijdens een congres van de Concacaf hun steun uitspraken voor Sepp Blatter, de zittende preses. "Dat was erg onfatsoenlijk tegenover de uitdagers van Sepp Blatter. Van Praag, Luis Figo en prins Ali bin Al-Hussein waren net als Blatter aanwezig op onze vergadering. We waren daar om te vergaderen over het jaarverslag van de FIFA en nieuwe bestuursleden voor de Concacaf te kiezen. Dan moet je niet plotseling gaan vertellen dat je voor Blatter kiest. Dan geef je een verkeerd signaal af. Alsof de rest kon ophoepelen. Ik weet dat collega's van andere bonden daar net zo over denken als ik. Die zijn in de aanloop naar de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA misschien ook anders gaan denken."

Suriname is het eerst land dat openlijk laat weten dat het op Van Praag gaat stemmen op 29 mei.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen