Marseille verliest spectaculair en dreigt CL te missen

24 april 2015, 23:50

De titel in de Ligue 1 kon het al vergeten, maar ook deelname aan de Champions League afdwingen begint een steeds moeilijker verhaal te worden voor Olympique Marseille. De ploeg van coach Marcelo Bielsa ging vrijdag voor eigen publiek spectaculair onderuit tegen het tegen degradatie knokkende Lorient: 3-5.

Lorient stond al binnen een kwartier met 0-2 voor in het Stade Vélodrome, door goals van Jordan Ayew en François Bellugou. André Ayew, de broer van Jordan, bracht in de 58ste minuut de spanning terug en negen minuten later herstelde Jérémy Morel het evenwicht. Een prachtig laatste kwart van de wedstrijd volgde.

Nog geen minuut na de gelijkmaker kwam Lorient weer op voorsprong, ditmaal was Romain Philippoteaux het middelpunt van de feestvreugde. Marseille kon dus weer aan de bak en deed dat ook, wat in de 76ste minuut tot de 3-3 van Michy Batshuayi leidde. Op een nieuwe treffer van Jordan Ayew, in de 84ste minuut, had Marseille geen antwoord meer. Twee minuten later bepaalde Mathias Autret de eindscore zelfs op 3-5 in het voordeel van Lorient.

De top-twee van Frankrijk gaat rechtstreeks de Champions League in, de nummer drie speelt voorronde. Lyon en Paris SG gaan met 65 punten samen aan kop, AS Monaco bezet met 59 punten de derde positie en gaat zondag nog op visite bij hekkensluiter RC Lens. Marseille moet dus vrezen dat het gat naar de CL-plaatsen nog groter wordt, het staat nu vierde met 57 punten. Het heeft evenveel punten als Saint-Etienne, dat zondag thuis speelt tegen Montpellier.

Voor Olympique Marseille was het verlies tegen Lorient de vierde nederlaag op rij in de Ligue 1.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!