Atlético Madrid rekent na rust af met Elche

25 april 2015, 20:10   Bijgewerkt: 25 april 2015, 21:10

Dankzij een sterke tweede helft heeft Atlético Madrid drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Elche CF. De ploeg van coach Diego Simeone, deze week door Real Madrid geëlimineerd in de kwartfinales van de Champions League, zegevierde zaterdag in het eigen Estadio Vicente Calderon met 3-0 over de middenmoter.

Voor rust had Atlético al beduidend meer balbezit dan Elche, maar tot doelpunten leidde dit nog niet. In het tweede bedrijf waren de Spaanse hoofdstedelingen slagvaardiger in de afwerking. Antoine Griezmann opende in de 55ste minuut de score, door in de rebound raak te koppen na een gekeerd schot van Koke. Raúl García zorgde acht minuten later met een afstandsschoot voor de 2-0 en dertien minuten voor tijd bepaalde Griezmann met zijn tweede van de avond de eindscore op 3-0.

Atlético Madrid staat met 72 punten in een soort van niemandsland op de derde plaats in La Liga. De achterstand op nummer twee Real Madrid bedraagt vier punten, de voorsprong op nummer vier Valencia is zeven punten. Wel gaat Real zondag nog op visite bij Celta de Vigo, Valencia krijgt een dag later op Mestalla bezoek van Granada CF.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!