Juventus moet titelfeest uitstellen na verloren derby

26 april 2015, 17:13

Juventus moet nog even geduld hebben met het ontkurken van de champagne. De lijstaanvoerder van de Serie A kon zondag al kampioen van Italië worden, maar kreeg een gevoelige tik van stadgenoot Torino. Het 'broertje' van de aanstaande kampioen wist voor het eerst sinds 1995 in het eigen Stadio Olimpico van Juventus te winnen: 2-1. Ondertussen kwam nummer twee Lazio Roma in eigen huis niet verder dan een 1-1 remise tegen Chievo Verona.

Het is al tijden niet meer de vraag óf Juventus kampioen gaat worden, maar wanneer dit definitief zal zijn. Dit weekend kon het al zover zijn. In dat geval moest Juventus de Turijnse derby winnen en moest Lazio in eigen huis verliezen van Chievo. Beide scenario's ontvouwden zich niet, waardoor Juventus nog eventjes moet wachten voordat het de vierde Scudetto op rij kan vieren. De vorige landstitels werden gepakt onder coach Antonio Conte, dit keer wordt het de eerste prijs voor Massimiliano Allegri met Juventus.

Het begon heel goed voor Juventus in de uitwedstrijd tegen Torino. Andrea Pirlo, de grote architect van La Vecchia Signora, legde aan voor een vrije trap en schoot de bal op geniale wijze via de onderkant van de lat tegen de touwen. De geroutineerde middenvelder kroonde zich de eerste derby van het seizoen ook al op zeer fraaie wijze tot matchwinner. Toen besliste hij het duel in de blessuretijd, maar ditmaal had Torino genoeg tijd om langszij te komen. Dat lukte.

Juventus won de oudste derby van Italië de laatste zeven keer, maar Torino boekte in deze editie een historische overwinning. Na twintig jaar won het in eigen stadion weer van de Italiaanse topclub, die in de Serie A nog veertien punten los staat van Lazio. De Romeinen bleven voor het eigen publiek wel steken op een 1-1 gelijkspel tegen Chievo. Zonder Stefan de Vrij en Edson Braafheid werd het door doelpunten van Miroslav Klose en Alberto Paloschi 1-1. Het gat tussen Lazio en nummer drie AS Roma is wel opgelopen tot één puntje.

Urby Emanuelson was als invaller belangrijk voor Atalanta Bergamo. Bij de late gelijkmaker van German Dénis verzorgde hij de assist in het 2-2 gelijkspel tegen Empoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen