Napoli schudt Sampdoria af en doet mee om plek twee

26 april 2015, 23:59

Napoli lijkt zeker van de vierde plek in de Serie A, na een 4-2 zege op concurrent Sampdoria en een 1-3 thuisnederlaag van achtervolger Fiorentina tegen laagvlieger Cagliari. De Napolitanen doen zelfs weer helemaal mee in de strijd om de tweede plaats.

Voor aanvang was het verschil tussen Napoli en Sampdoria op de ranglijst slechts drie punten, desondanks was de ruime overwinning van de ploeg van coach Rafael Benitez niet geflatteerd. Wel kwam Sampdoria in de twaalfde minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Raul Albiol.

Napoli stelde nog voor de rust orde op zaken. Voormalig Sampdoria-speler Manolo Gabbiadini herstelde na een half uur het evenwicht, doordat keeper Emiliano Viviano de bal door zijn benen liet glippen. Gonzalo Higuaín tekende drie minuten later voor de 2-1. Na rust liep Napoli via Lorenzo Insigne en opnieuw Higuaín (strafschop) uit naar 4-1. Door een pegel van Luis Muriel werd het vlak voor tijd 4-2. Jonathan De Guzman was afwezig bij Napoli.

Napoli heeft nu 56 punten, respectievelijk drie en twee minder dan Lazio (tweede) en AS Roma (derde). Lazio speelde eerder op de dag met 1-1 gelijk tegen Chievo, Roma verloor zaterdag bij Internazionale (2-1). Sampdoria staat vijfde met vijftig punten. Fiorentina had kunnen passeren, maar verloor volledig verdiend op eigen veld met 1-3 van laagvlieger Cagliari. De Toscanen bereikten donderdag de halve finale van de Europa League, maar maakten tegen de Sardijnse formatie een ongeïnspireerde indruk en kregen daarvoor ook de rekening gepresenteerd.