'Ajax denkt aan Oulare en routinier Cardozo'

27 april 2015, 08:11

Tegen PEC Zwolle stond Viktor Fischer noodgedwongen in de punt van de aanval, wat eens te meer duidelijk maakte dat Ajax wel een nieuwe spits kan gebruiken. Technisch directeur Marc Overmars maakt werk van de zoektocht naar een aanvalsleider en De Telegraaf weet welke namen op zijn lijstje staan.

De krant noemt Oscar Cardozo en Obbi Oularé als spelers waar Ajax zijn oog op heeft laten vallen. Met name de naam van Cardozo is opvallend. De 31-jarige Paraguayaan speelde jaren voor Benfica en deed van zich spreken op het wereldkampioenschap van 2010, waar hij in de achtste finale tegen Japan de winnende penalty maakte. Na zeven seizoenen in Portugal vertrok hij afgelopen zomer naar het Turkse Trabzonspor. Voor die club was de Zuid-Amerikaan dit seizoen goed voor vijftien doelpunten in 24 competitiewedstrijden.

Oulare is een heel ander type. De Belg is twaalf jaar jonger dan Cardozo en bezig aan zijn eerste seizoen bij Club Brugge. Hij scoorde al twee keer in de Belgische competitie. Overmars bevestigt in de krant dat beide spitsen in beeld zijn: "Zij staan net als een aantal andere spitsen op de lijst", aldus de beleidsmaker.

Voor komend seizoen heeft Ajax al spitsen Richairo Zivkovic en Arek Milik onder contract staan. De kans is groot dat Kolbeinn Sigthórsson vertrekt, zijn contract loopt medio 2016 af. Ajax heeft al laten weten mee te willen werken aan een transfer van de IJslander en diverse clubs zouden achter de spits aan zitten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen