Ligeon moet weg bij Ajax: "Ik zal worden verkocht"

27 april 2015, 08:23

De rol van Ruben Ligeon bij Ajax is uitgespeeld. De rechtervleugelverdediger, sinds de winterstop op huurbasis actief voor NAC Breda, komt niet voor in de plannen van de Amsterdamse club. Hij kan op zoek naar een nieuwe werkgever, zo heeft technisch directeur Marc Overmars aan Ligeon duidelijk gemaakt.

"Ik heb deze week van Marc Overmars gehoord dat mijn contract bij Ajax niet wordt verlengd en ik zal worden verkocht. Dat is het beleid met spelers die nog maar één jaar onder contract staan", zegt Ligeon (22) in De Telegraaf. De rechtsback is, vanzelfsprekend, teleurgesteld over deze mededeling. "Mijn doel was nog steeds te slagen bij Ajax. Als die kans niet komt, kun je niet anders dan je hoofd omhoog te houden en door te gaan. Ja, dat is wel even een klap die ik moet verwerken, maar dat zal niet ten koste gaan van NAC Breda."

Het was sowieso een beroerde week voor Ligeon, want met NAC verloor hij zaterdag de degradatiekraker tegen Heracles Almelo. Directe handhaving lijkt nu een illusie. "We moeten ons nu min of meer neerleggen bij de play-offs. Dit was dé wedstrijd van het seizoen. We hadden hem perfect voorbereid, maar door die twee snelle tegengoals ging het helemaal mis. We kunnen niet anders dan hard knokken in de play-offs. Het is voor een Ajax-speler misschien een raar verhaal om de play-offs in te gaan. Maar ik heb bewust voor NAC gekozen en wist dat de kans erin zat dat we het niet zouden halen. Ik zal alles geven om NAC in de eredivisie te houden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen