Oud-spits Twente held in Australië: "We zijn in gesprek"

27 april 2015, 11:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Uitgerekend nu zijn oude club FC Twente in een sportief dal zit, beleeft een oud-speler van de club uit Enschede hoogtijdagen. Marc Janko is, na avonturen bij FC Porto en Trabzonspor, bij het Australische Sydney FC uitgegroeid tot een volksheld. Hij scoorde zestien keer in 22 competitiewedstrijden.

De prestaties van Janko zijn dusdanig opvallend, dat diverse Europese clubs azen op zijn handtekening. Bij Sydney FC is men echter hoopvol dat de Oostenrijker blijft: "We zijn met hem in gesprek", zegt voorzitter Scott Barlow in gesprek met persbureau AAP. "Het ziet er op dit moment goed uit. We hebben hem een aanbieding gedaan en hij neemt zijn tijd om een beslissing te nemen. Uiteraard zijn er altijd dingen die nog besproken moeten worden, maar wij hebben goede hoop dat Marc ook komend seizoen voor ons speelt."

Met zijn zestien competitiegoals schoot Janko dit seizoen Alessandro del Piero uit de boeken. De Italiaan scoorde ooit veertien keer voor Sydney FC in de Australische competitie. Bovendien scoorde Janko in zeven opeenvolgende wedstrijden, een unieke prestatie in de historie van de Australische league.

Tussen 2010 en 2012 speelde Janko voor FC Twente, waarmee hij in 2011 de KNVB Beker won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen