Hutchinson scoort voor Besiktas, Waterman krijgt rood

27 april 2015, 21:06

Spelers met een verleden bij PSV speelden maandag een belangrijke rol in het duel tussen Besiktas en Karabükspor in de Turkse Süper Lig. Besiktas-speler Atiba Hutchinson was trefzeker, Karabükspor-keeper Boy Waterman werd met rood van het veld gestuurd. Uiteindelijk won Besiktas voor eigen publiek op het nippertje met 2-1, waarmee het haar titelaspiraties in leven hield.

Hutchinson kopte Besiktas in de 25ste minuut op voorsprong. Het leek zeventien minuten later alleen maar makkelijker te worden voor de thuisclub toen Waterman, in het seizoen 2012/2013 nog ploeggenoot van Hutchinson bij PSV, een rode kaart kreeg. De Nederlandse sluitpost ontnam in de ogen van de arbitrage een tegenstander een duidelijke scoringskans en kon dus gaan douchen.

In de 58ste minuut kwam echter ook Besiktas met tien man te staan. Invaller Necip Uysal kreeg, terwijl hij pas vier minuten binnen de lijnen stond, rood. Musa Cagiran kopte Karabükspor elf minuten voor tijd uit een hoekschop op 1-1 en leek Besiktas daarmee een dramatische avond te bezorgen, maar de thuisploeg stelde in de zesde minuut van de extra tijd alsnog orde op zaken. Cenk Tosun kroonde zich tot matchwinner.

Besiktas komt door de winst op gelijke hoogte met koploper Galatasaray, dat zondag al had gewonnen van Gaziantepspor (1-0). Beide ploegen hebben 61 punten. Fenerbahçe bezet met zestig punten de derde plaats, het speelde zaterdag met 1-1 gelijk bij Eskisehirspor. Karabükspor staat zeven punten onder de rode streep.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!