Barça-coach: "Duel met Getafe cruciaal in titelstrijd"

28 april 2015, 10:28

De landskampioenschap lonkt voor FC Barcelona in Spanje, maar ruimte om fouten te maken is er niet. Met nog vijf wedstrijden te gaan hebben de Catalanen twee punten voorsprong op aartsrivaal Real Madrid. Coach Luis Enrique denkt dat de wedstrijd van vanavond (dinsdag) tegen Getafe wel eens van doorslaggevend belang kan zijn in de strijd om de titel. Barça trapt om 20.00 uur af in het eigen Camp Nou.

Hoewel Getafe op een bescheiden dertiende plaats staat in de Spaanse Primera Division, voorziet Enrique een zware wedstrijd voor zijn ploeg. "Het enige dat op dit moment zeker is, is dat er weinig verschil zit tussen ons en Real Madrid. De titelstrijd wordt close en het heeft voor ons geen enkel nut om te kijken naar het resterende programma van Real. Voor ons telt alleen telkens de volgende wedstrijd, zoals nu tegen Getafe."

"Het duel met Getafe wordt cruciaal als we kampioen willen worden", stelt de voormalig Spaans international. "Vorig jaar speelden we thuis gelijk tegen Getafe en in de heenwedstrijd, eerder dit seizoen, konden we eveneens niet van ze winnen. Het is een ploeg met een goede defensieve organisatie en veel kwaliteit."

Een dag na Barça-Getafe speelt Real in eigen stadion tegen degradatiekandidaat UD Almeria.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen