Haller mogelijk vastgelegd én doorverkocht door Utrecht

29 april 2015, 08:48

FC Utrecht lijkt deze week nog aan te kondigen dat Sébastian Haller op permanente basis vastgelegd wordt, maar het is nog wel de vraag waar de nabije toekomst van de boomlange spits zal liggen. Het is een optie dat de Franse jeugdinternational wordt vastgelegd en vervolgens in de zomer weer doorverkocht zal worden, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De Domstedelingen hadden al overeenstemming met Haller bereikt over een vierjarig contract, maar de transfersom van acht ton is een rib uit het lijf van Utrecht. De club bedong in de huurovereenkomst met AJ Auxerre een optie tot koop voor de twintigjarige spits en heeft tot komende vrijdag om deze te lichten. Maakt de club er geen gebruik van, dan kan Auxerre hem zelf verkopen.

Aanvankelijk wilde Utrecht de spits niet kopen, hij gold slechts als een tijdelijk alternatief voor de geblesseerde Ruud Boymans. Haller doet het met tien doelpunten echter boven verwachting goed, waardoor er wekelijks veel scouts van Engelse clubs voor hem op de tribune van Utrecht zouden zitten. Ook voor Boymans is er interesse, vanuit Duitsland en Turkije om precies te zijn. De kans dat Haller of Boymans vertrekt lijkt reëel te zijn.

De KNVB geeft Utrecht groen licht om Haller te contracteren en komende zomer alweer door te verkopen. Almere City-spits Vincent Janssen zou overigens nog steeds in beeld zijn in de Domstad.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen