Juventus overleeft penalty's Fiorentina, Milan onderuit

29 april 2015, 23:09   Bijgewerkt: 30 april 2015, 00:15

Juventus heeft zich met een overwinning op Fiorentina hersteld van de derbynederlaag bij Torino van afgelopen zondag. De koploper in de Serie A zegevierde woensdag voor eigen publiek met 3-2 over de ploeg uit Florence. Juventus had zich deze speelronde kunnen verzekeren van de landstitel, maar daarvoor moest Lazio thuis verliezen van hekkensluiter Parma. Dat gebeurde echter, bij lange na, niet. De Romeinen zegevierden dankzij een bliksemstart met 4-0. AC Milan stelde ondertussen weer teleur, ditmaal verloor het in San Siro met 1-3 van Genoa.

In de buurt van de burenruzie met Torino komt het wellicht niet, maar wedstrijden tussen Juventus en Fiorentina zijn altijd beladen. Dat was vanavond ook te merken aan het begin van de bezoekers uit Toscane. Afgelopen weekend gingen ze nog roemloos ten onder in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Cagliari, maar in Turijn verschenen ze scherp aan de aftrap. Dat leverde in de 33ste minuut ook de 0-1 op via Gonzalo Rodriguez. De Argentijnse verdediger benutte een strafschop.

Daarmee verzuimde Rodriguez Fiorentina op 2-2 te schieten, want tussendoor had Juventus de balans omgedraaid. Fernando Llorente kopte in de 36ste minuut raak uit een vrije trap van Andrea Pirlo, de veroorzaker van de eerste penalty, en Carlos Tevez kopte in de slotseconde van de eerste helft de 2-1 binnen. Vlak na de gemiste strafschop van Fiorentina, besliste de Argentijnse spits de wedstrijd na een mooie steekpass van Claudio Marchisio. Het slotakkoord was voor Josip Ilicic, die uit een vrije trap de eindscore vastlegde op 3-2.

AS Roma zegevierde met 0-3 bij Sassuolo en heeft nu 61 punten. In punten kunnen i Giallorossi dus nog wel op gelijke hoogte komen met Juventus, maar het onderling resultaat met de grootmacht uit Turijn is in hun nadeel. Seydou Doumbia legde met zijn eerste doelpunt in dienst van de club de basis voor de winst van AS Roma bij Sassuolo. Alessandro Florenzi nam na een mooie actie en dito schot de 0-2 voor zijn rekening, Miralem Pjanic was verantwoordelijk voor de 0-3. Napoli, de nummer vier van het klassement, speelt donderdag nog uit tegen Empoli en komt bij winst op 59 punten.

San Siro

San Siro

Milan staat nu zeven punten achter op de laatste plek die recht geeft op Europees voetbal. Deze is nu in handen van Genoa, dat dankzij de triomf in Milaan de zesde plek overnam van Fiorentina.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen