NEC doorbreekt magische grens van honderd punten

Ger
1 mei 2015, 22:01   Bijgewerkt: 1 mei 2015, 22:22

NEC heeft als eerste club in Nederland de magische grens van honderd punten in één seizoen bereikt. De kampioen van de Jupiler League won thuis met 2-1 van Jong Ajax. Met nog één wedstrijd voor de boeg staat NEC op een totaal van 101 punten. Als de Nijmegenaren ook het laatste duel weten te winnen, evenaart de promovendus het puntengemiddelde van Ajax in het seizoen 1971/1972 (2,74 punten per duel).

In de voorlaatste competitiewedstrijd scoorden Cristian Santos en Navarone Foor namens het dit seizoen oppermachtige NEC. De treffer van Jong Ajax kwam vijf minuten voor tijd op naam van Tom Noordhoff. NEC kan volgende week naast het puntengemiddelde ook een andere mijlpaal bereiken. De ploeg van trainer Ruud Brood staat nu namelijk op een totaal van 99 doelpunten. NEC krijgt in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo de kans om de honderdste treffer te maken.

Met de duidelijke zege profiteerde De Graafschap van het slippertje van concurrent VVV Venlo. In de uitwedstrijd tegen Volendam kwamen de Limburgers na ruim een uur spelen nog wel op voorsprong via Melvin Platje. Vanaf de strafschopstip maakte Kevin Brands uiteindelijk gelijk. Aangezien het doelsaldo van De Graafschap vele malen beter is dan dat van VVV, kunnen de Superboeren alleen in theorie nog de nacompetitie mislopen.

VVV heeft concurrentie van Sparta voor het laatste startbewijs voor het seizoenstoetje. De Rotterdammers wonnen met duidelijke cijfers van FC Oss: 1-5. Paul Gladon nam een een hoofdrol voor zijn rekening door drie keer te scoren, waarvan eenmaal vanuit een strafschop. In het duel vielen maar liefst drie rode kaarten; twee voor FC Oss en één voor de bezoekers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen