Rouwend Lokeren verliest op bezoek bij Westerlo

Ger
1 mei 2015, 22:50   Bijgewerkt: 1 mei 2015, 23:13

SC Lokeren heeft de eerste wedstrijd na de tragische dood van Gregory Mertens verloren. De Belgische club ging in een doelpuntrijk duel onderuit bij Westerlo: 4-3. Voor anvang van de wedstrijd zorgden spelers, fans, trainers en de arbitrage voor een pakkend eerbetoon aan Mertens.

Mertens overleed donderdag in het ziekenhuis, nadat hij maandag door een hartfalen in elkaar was gezakt op het veld. De spelers van Lokeren betraden het veld tegen Westerlo met een shirt met het opschrift '4 Greg'. Er volgde een minuut applaus, waarbij verschillende voetballers hun tranen de vrije loop lieten.

Tijdens de wedstrijd hadden de spelers van Lokeren moeite om aan voetbal te denken. Westerlo liep in de eerste helft al snel uit tot 3-0. Na de pauze kwam Lokeren nog wel terug tot 3-2, maar Koffi breidde de voorsprong van de thuisploeg weer uit. Een kwartier voor tijd legde Beshart Abdurahimi de eindstand vast.

Lokeren blijft ondanks de nederlaag wel de koploper in groep B van play-off 2. Westerlo staat laatste.