Jong Ajax onderuit: "NEC moest ook achter ons aanrennen"

2 mei 2015, 12:02

De talenten van Jong Ajax konden NEC vrijdagavond in het onderlinge duel aardig bijsloffen, maar verlieten Nijmegen uiteindelijk wel met een 2-1 nederlaag. Door de zege van de kampioen van de Jupiler League heeft NEC het magnifieke puntenaantal van 101 bereikt.

Jong Ajax-coach Andries Ulderink had dat graag anders gezien. Hij zag kansen voor zijn ploeg om NEC van de zege af te houden. "Het was goed om te zien dat wij in de tweede helft grote delen beter waren dan NEC. We waren rustiger aan de bal, geven nog wel iets weg, maar we hadden meer het initiatief en speelden meer als team. Nu was het zo dat NEC ook achter ons aan moest rennen", zegt de trainer op de clubsite.

Hij zag dat Jong Ajax het in de eerste helft moeilijk had. De samenwerking was slecht en er was weinig initiatief. De ambiance in het Gofferstadion was geweldig. Een goede grasmat, volle tribunes en weinig wind. We zeiden al tegen elkaar: 'Als je nu geen zin hebt om te voetballen, krijg je dat nooit'."

Ondanks het betere spel in de tweede helft verloor Jong Ajax wel, voor de vijfde keer op rij in de Jupiler League. "Een lichtpuntje was de tweede helft. We hopen dat we volgende week in de laatste wedstrijd van het seizoen een goed resultaat kunnen neerzetten," besluit Ulderink.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen