Robben sprak FC Groningen toe: "Dat is toch ongelooflijk?"

3 mei 2015, 09:33

Arjen Robben draagt zijn oude club FC Groningen nog altijd een zeer warm hart toe. Om de spelers van zijn oude club te motiveren, sprak hij voor de halve finale van de KNVB Beker tegen Excelsior een video in. FC Groningen won dat duel uiteindelijk met 3-0, waardoor het vandaag (zondag) de finale mag spelen.

"Robben zei dat we alles moesten geven, dat we niet opeens andere dingen moesten doen omdat dit een speciale wedstrijd was en vooral dat we moesten genieten", vertelt Eric Botteghin, verdediger van FC Groningen, in AD Sportwereld. De Braziliaan vond de actie geweldig. "Die video was voor iedereen een grote verrassing en maakte veel indruk. De beste voetballer van het WK die óns toespreekt? Dat is toch ongelooflijk."

Overigens is de finale voor Botteghin extra bijzonder omdat PEC Zwolle de tegenstander is, de Braziliaan werd in 2007 door die club vanuit Brazilië naar Nederland gehaald. "Bij PEC Zwolle is alles voor mij begonnen. Die club gaf mij de kans om profvoetballer te worden in Europa", weet de verdediger. "PEC is voor mij speciaal. Dat zal altijd zo blijven, zeker omdat ik nog steeds veel waardering van de supporters krijg. Dat geldt ook voor FC Groningen, hoewel ik hier nog maar twee jaar voetbal. Vorig jaar kwalificeerden we ons voor de Europa League en zondag kunnen we voor het eerst in de clubgeschiedenis een hoofdprijs winnen. De hele stad ademt de bekerfinale. Waar ik ook kom, overal op straat word ik aangesproken en wensen supporters me succes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen