MK Dons naar Championship na geweldige climax

3 mei 2015, 15:33

Na een razend spannende slotdag is Milton Keynes Dons gepromoveerd naar het Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland. De ploeg won thuis met 5-1 van Yeovil en profiteerde van de nederlaag die Preston North End leed op bezoek bij het in degradatiegevaar verkerende Colchester.

In de League One was Bristol City al zeker van de eerste plaats en rechtstreeks promotie, de club gaf het seizoen nog meer glans door af te sluiten met een 8-2 (!) zege op Walsall. Interessant was vooral wat er op de andere velden gebeurde, want ook de nummer twee promoveert. Die plek was in handen van Preston, maar die ploeg gooide zijn eigen glazen in door te verliezen van Colchester. Het werd 1-0, een resultaat dat ervoor zorgde dat Colchester in extremis degradatie naar de League Two ontliep. Milton Keynes Dons profiteerde optimaal en mag door de zege op Yeovil volgend seizoen, voor het eerst, aantreden in het Championship.

Preston, Swindon Town, Sheffield United en Chesterfield strijden de komende weken in een play-off om een derde en laatste ticket voor het Championship. Notts County, Crawley, Leyton Orient en Yeovil degraderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen