Lens geeft twee assists bij dikke zege Dinamo Kiev

4 mei 2015, 20:16

Scoren deed hij niet, maar Jeremain Lens leverde maandag zeker een bijdrage aan de ruime thuiszege van Dinamo Kiev op laagvlieger Hoverla. Mede door twee assists van de Nederlandse aanvaller won de koploper in de Oekraïense competitie met 6-0.

Bij rust gaf het scorebord in het Olympisch Stadion van Kiev al 5-0 aan. Artem Kravets was met twee goals, in de twaalfde en 28ste minuut, de matchwinner en bij beide doelpunten verrichtte Lens het voorbereidende werk. De oud-PSV'er speelde de volle negentig minuten.

Met nog vier duels te gaan heeft Dinamo Kiev respectievelijk zes en zeven punten voorsprong op achtervolgers Dnjepr en Shaktar Donetsk. Dnjepr won zondag met 0-3 bij Chornomorets Odessa, Shaktar kwam maandag niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Volyn.