Tuyp en Kwakman keren terug op oude nest Volendam

6 mei 2015, 09:35

FC Volendam heeft met trots aangekondigd dat er twee verloren zonen zullen terugkeren op het oude nest. Jack Tuyp en Kees Kwakman zijn vanaf volgend seizoen weer in het Krasstadion te bewonderen. De geboren Volendammers hebben zich voor respectievelijk twee en drie jaar aan de Jupiler League-club verbonden.

Zowel de carrière van Tuyp als die van Kwakman zag haar levenslicht in Volendam. De 31-jarige Tuyp verkaste twee seizoenen geleden vanuit het vissersdorp naar het Hongaarse Ferencváros, maar dit avontuur verliep niet zoals gewenst. Via Helmond Sport komt hij dus terug bij de ploeg uit zijn eigen dorp. "Na mijn buitenlandse avontuur en het teleurstellende seizoen vorig jaar in Helmond, ben ik blij dat FC Volendam mij weer de kans geeft om te doen wat er van een spits verwacht wordt: doelpunten maken", aldus Tuyp.

Kwakman kwam na zijn eerste periode bij Volendam uit voor RBC Roosendaal, NAC Breda, FC Augsburg, FC Groningen en recentelijk het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits. De 31-jarige verdediger vindt het mooi dat hij na negen jaar weer terugkeert in zijn geboortedorp. "Na zes verhuizingen is dit een mooi moment voor mij en mijn gezin om terug te keren naar Volendam. Ik kan mijn carrière beëindigen bij mijn eigen club in eigen dorp, en dat is prachtig. Uit de aanbieding van FC Volendam sprak enorm veel waardering. Ik hoop samen met Jack een positieve impuls te kunnen geven aan én rondom de club", stelt Kwakman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen