Excelsior en Go Ahead zien Europa League wel zitten

Ger
8 mei 2015, 16:31

Excelsior en Go Ahead Eagles staan open om komend seizoen namens Nederland deel te nemen aan de eerste voorronde van de Europa League. Beide clubs maken dankzij het Fair Play-klassement kans op een ticket voor het tweede Europese bekertoernooi.

Aangezien het noodlijdende FC Twente van deelname afziet, PSV en Ajax al gekwalificeerd zijn en NEC als Jupiler League-club niet in aanmerking komt, hebben Excelsior en Go Ahead de beste papieren voor het extra startbewijs. "Organisatorisch vergt het wel de nodige aanpassingen en daar zullen we ons goed over moeten beraden", zegt algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior in gesprek met RTV Rijnmond. De eerste wedstrijd in de voorronde van de Europa League staat al op 2 juli op het programma. "Dat is vijf dagen nadat wij van plan waren te starten met onze voorbereiding. Dat verstoort die hele voorbereiding."

Go Ahead geeft aan zich nog te buigen over de aanvraag van de voor Europees voetbal noodzakelijke UEFA-licentie. Bovendien zal de club uit Deventer op zoek moeten naar een alternatieve locatie voor de duels in de voorronde. Wegens de vernieuwbouw van de Adelaarshorst is het eigen stadion dan niet beschikbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen