Kacar ook tegen Freiburg belangrijk voor Hamburger SV

8 mei 2015, 22:36   Bijgewerkt: 8 mei 2015, 22:58

Andermaal door een laat doelpunt van Gojko Kacar heeft Hamburger SV een goed resultaat geboekt in de strijd tegen degradatie in de Bundesliga. De Serviër hielp zijn ploeg vrijdag voor eigen publiek in de slotfase aan een 1-1 gelijkspel tegen SC Freiburg, vorige week bezorgde hij die Rothosen op de valreep al de winst bij FSV Mainz 05 (1-2).

Freiburg toonde in Hamburg meer aanvallende intenties dan de thuisploeg en verdiende op basis daarvan wellicht ook de volle drie punten, maar dat zal men bij HSV even weinig uitmaken. Het bleef immers voor de derde keer op rij ongeslagen in de Duitse competitie en sloeg bovendien een aanval van Freiburg op de veertiende plaats af. Het verschil tussen beide ploegen blijft één punt in het voordeel van HSV, 32 om 31.

Ook nummer zestien Paderborn heeft 31 punten, maar speelt zondag nog thuis tegen nummer twee VfL Wolfsburg. Hannover 96 staat zeventiende met dertig punten, het VfB Stuttgart van Huub Stevens is met 27 punten de hekkensluiter. Die teams ontvangen zaterdag respectievelijk Werder Bremen en Mainz. De nummer vijftien van de Bundesliga handhaaft zich op het hoogste niveau, de nummer zestien speelt play-offs tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga, terwijl de nummers zeventien en achttien rechtstreeks degraderen. Er zijn hierna nog twee speelrondes te gaan in Duitsland.

Admir Mehmedi bracht Freiburg in de 25ste minuut aan de leiding in Hamburg en leek zijn club daarmee de winst te gaan bezorgen, maar in blessuretijd sloeg Kacar toe. De Serviër kopte raak in de rebound, nadat Freiburg-keeper Bürki maar half ingreep bij een kopbal van Ivica Olic uit een hoekschop van Rafael van der Vaart. De Nederlandse middenvelder had een basisplaats bij HSV en speelde de volle negentig minuten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen