Besef bij NEC: "Het was een weergaloos seizoen"

9 mei 2015, 15:09

NEC verloor vrijdagavond op de slotspeeldag van de Jupiler League met 3-1 van VVV Venlo, maar die nederlaag doet niets af aan het geweldige seizoen dat de club uit Nijmegen beleefde. De ploeg van Ruud Brood doorbraak de magische grens van honderd punten en bleef ongeslagen in eigen huis. Middenvelder Tom Daemen beseft dat hij met zijn team iets bijzonders heeft neergezet.

"Het was een weergaloos seizoen", vertelt hij op Helden Online. "We werden niet alleen kampioen, maar wonnen ook nog eens alle periodetitels. Het feit dat we het hele jaar ongeslagen zijn gebleven in eigen huis is heel bijzonder." Volgens Daemen is het niet moeilijk om de succesformule van NEC te ontleden. "Het klinkt heel simpel, maar wij wonnen gewoon de wedstrijden. De concurrenten bleven tot aan de winterstop goed bij. Daarna presteerden wij erg constant. Ook de wedstrijden waarin we minder speelden, wisten we altijd in ons voordeel te beslissen. Dat is bijzonder knap."

NEC was dit jaar dus oppermachtig in de Jupiler League, volgend seizoen mag de club haar kunsten gaan vertonen op het hoogste podium. Daemen denkt dat zijn team zeker iets te zoeken heeft in de Eredivisie. "Dat denk ik wel. De afgelopen tijd hebben we afscheid genomen van een aantal jongens en dus moet er nog wel wat gebeuren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met een goed team de Eredivisie ingaan. Ik heb er in ieder geval veel zin in", besluit de 29-jarige middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen