Augsburg stunt bij Bayern, Gladbach op weg naar CL

9 mei 2015, 17:27   Bijgewerkt: 9 mei 2015, 17:47

FC Augsburg heeft voor een stunt gezorgd door in de Allianz Arena te winnen van Bayern München. De nummer vijf van de Bundesliga won in het stadion van de kampioen met 0-1 en is daardoor hard op weg naar plaatsing voor de Europa League. Voor Bayern is de nederlaag alweer de vierde op rij. Borussia Mönchengladbach is zo goed als zeker van plaatsing voor de Champions League, na de 3-0 zege op Bayer Leverkusen.

Twintig minuten voor tijd opende Raúl Bobadilla met een geweldige hakbal de score namens Augsburg. Bayern had via Robert Lewandowski daarvoor al een behoorlijke kans gehad, maar de gemaskeerde Pool vond de lat op zijn weg. Voor Augsburg komt plaatsing voor de Europa League steeds dichterbij. De ploeg staat nu vijfde en die plaats geeft recht op een ticket voor het tweede Europese clubtoernooi. Schalke 04 staat zesde, maar heeft nog wel een duel tegoed.

Borussia Dortmund mag nog hopen op de zesde plaats in de Bundesliga. De ploeg van scheidend trainer Jürgen Klopp boekte vanmiddag een simpele zege op Hertha BSC: 2-0. Verdediger Neven Subotic tekende al na negen minuten voor de 1-0 voorsprong, waarna Erik Durm kort na rust de zege veiligstelde. Werder Bremen heeft na de teleurstellende remise van vanmiddag bij laagvlieger Hannover 96 (1-1) evenveel punten als Borussia Dortmund. Zlatko Junuzovic hielp zijn ploeg met een late treffer aan een punt, nadat Lars Stindl Hannover aan de leiding had geholpen.

Voor 1899 Hoffenheim is deelname aan de Europa League een utopie, na de 3-1 zeperd tegen Eintracht Frankfurt van vanmiddag. Al bij rust stond Hoffenheim met 3-0 achter, waarop coach Gisdol besloot drie spelers in de pauze te wisselen. Kevin Volland redde namens Hoffenheim nog wel de eer na de pauze, maar zijn treffer was er één voor de statistieken. In de eerste helft hadden Bastian Oczipka, Haris Seforovic en Timothy Chandler de thuisploeg al aan een ruime en overkomelijke marge geholpen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen