Spannende middag voor Excelsior, NAC en Eagles

10 mei 2015, 13:59   Bijgewerkt: 10 mei 2015, 14:38

Excelsior kan zich vanmiddag verzekeren van nog een jaar Eredivisievoetbal en dus heeft coach Marinus Dijkhuizen voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht gekozen voor een extra verdediger. De Rotterdammers treden in de Galgenwaard aan met vijf achterhoedespelers.

De Excelsior-defensie bestaat uit Karami, Fischer, Mattheij, Van Diermen en Kuipers. Dit gaat ten koste van aanvaller Van Mieghem, die op de bank begint tegen FC Utrecht. De overige namen bij de Kralingers zijn dezelfde als twee weken geleden tegen PSV. Excelsior kwam tegen de Eindhovenaren voor de zevende keer op rij niet tot winst in de Eredivisie, er werd een ongelukkige 2-3 nederlaag geleden tegen de kampioen.

Opstellingen

FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Kum, Letschert, Cortie; Ramselaar, Janssen, Diemers, Ayoub; Haller, Rubin

Excelsior: Coutinho; Karami, Fischer, Mattheij, Van Diermen, Kuipers; Stans, Kruys, Auassar; Gouriye, Van Weert

Excelsior bezet de veilige vijftiende plaats, met drie punten voorsprong op NAC Breda. De Brabanders gaan in Alkmaar op visite bij AZ, dat nog voor de derde plek knokt, en mogen niet verliezen, aangezien ze een beduidend minder doelsaldo hebben dan Excelsior. NAC-coach Robert Maaskant heeft voor Remi Amieux gekozen als linksback in plaats van Kenny van der Weg, op het middenveld vervangt Uros Matic de geschorste Joeri de Kamps.

Opstellingen

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Haye, Berghuis, Ortiz; Henriksen, Dos Santos; Jóhannsson

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost, Amieux; Matic, Naah; Sarpong, De Zeeuw, Tighadouini; Seuntjens

Go Ahead Eagles staat vijf punten onder de nacompetitiestreep en zal thuis in elk geval moeten winnen van SC Heerenveen, dat al zeker is van de play-offs om Europees voetbal, om kans te houden op directe handhaving op het hoogste niveau. Niet Van der Hart, maar Cummins verdedigt het doel van de Deventer club. In de spits krijgt Marnix Kolder de voorkeur boven Glynor Plet.

Opstellingen

Go Ahead Eagles: Cummins; Lambooij, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Van Ooijen, Overgoor, Turuc; Verhoek, Kolder, De Sa

SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Aken, St. Juste, Van Anholt; Thern, de Roon, Van den Berg; Slagveer, Uth, Namli

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen