Geen winnaar in smakelijke Derby della Scala

10 mei 2015, 14:28

De burenruzie tussen Chievo Verona en Hellas Verona heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. De Italiaanse rivalen hielden elkaar in een uiterst vermakelijk duel op een 2-2 gelijkspel. Het was een treffen tussen de nummers twaalf en veertien van de Serie A. Dat was te zien, aangezien beide ploegen lekker zorgeloos en vrijuit voetbalden.

Vooral de eerste helft van de Veronese derby was het aanzien meer dan waard. Alberto Paloschi schoot Chievo op 1-0, maar Juan Gómez en Luca Toni bogen de stand om in het voordeel van Verona. In de eerste 28 minuten vielen er maar liefst zes gele kaarten en dat onderstreepte dat het een echte prestigestrijd was. Op slag van rust tekende Sergio Pellissier namens de thuisploeg voor de gelijkmaker en raakte Toni de lat.

De tweede helft leverde duidelijk minder spektakel op dan de eerste, waardoor het bij een 2-2 remise zou blijven in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi. Had Verona gewonnen, dan was het de stadgenoot overigens gepasseerd op de ranglijst. Beide ploegen hebben dit seizoen nog drie duels te gaan.