AZ wint op de valreep, NAC naar nacompetitie

10 mei 2015, 16:25   Bijgewerkt: 10 mei 2015, 21:43

Lang leek NAC goede zaken te doen in Alkmaar, maar in het laatste kwartier zat alles tegen. Concurrent Excelsior pakte een resultaat in Utrecht en de 1-2 voorsprong tegen AZ werd weggegeven. Daardoor heeft AZ nog een kans op de derde plaats en mag NAC zich gaan opmaken voor de nacompetitie. AZ speelde matig, maar dankzij een prachtig schot van Jóhannsson werd er op de valreep toch nog gewonnen en kan Feyenoord morgen tegen Vitesse vol aan de bak.

De degradatiekandidaat was niet veel op de helft van AZ te vinden, maar toonde zich voor de verandering eens wel effectief. Normaal gesproken heeft NAC veel kansen nodig om een goal te maken, maar in Alkmaar werden de kansen in de eerste helft benut. Eerst was het Sarpong die Esteban versloeg door hard in de korte hoek te schieten, waarna niet veel later Tighadouini er zelfs 1-2 van maakte. AZ kreeg de bal niet goed weg bij een hoekschop, waarna het voor de topscorer van NAC een koud kunstje was om raak te schieten.

De gemiste kansen kwamen NAC uiteindelijk duur te staan. AZ voerde in de slotfase de druk op en coach John van den Brom bracht met Hupperts en Mühren twee extra aanvallers binnen de lijnen. Dat had resultaat, want  Mühren scoorde uit een corner de 2-2. Ondertussen kwam Excelsior in Utrecht terug in de wedstrijd, waardoor NAC weinig opschoot met een punt. Maar zelfs dat punt zat er niet in. Nadat Sarpong en Suk grote kansen misten, liet Jóhannsson zien hoe het wel moet. Met een prachtige knal schoot hij de bal langs Ten Rouwelaar en besliste hij de wedstrijd.

AZ kreeg daarmee meer dan het verdiende. De ploeg speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd zwak en kwam pas vlak voor tijd op stoom. Maar de club uit Alkmaar heeft gedaan wat het moest doen: winnen. En dan maakt het niet uit hoe. AZ staat in punten gelijk met Feyenoord, dat morgen in eigen huis nog tegen Vitesse speelt. Daarmee ligt de strijd om plaats drie nog open, onderin is het beslist. NAC heeft volgende week weinig meer om voor te spelen. Die wedstrijd kan als stilte voor de storm worden gezien, want daarna zal de ploeg er moeten staan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen