Eagles veroordeeld tot promotie/degradatie play-offs

10 mei 2015, 17:04   Bijgewerkt: 10 mei 2015, 17:18

Go Ahead Eagles is er in eigen huis niet in geslaagd om sc Heerenveen op de knieën te krijgen. De Deventenaren waren weliswaar de betere ploeg, maar het ontbrak ze voorin aan creativiteit. Doelpunten van Lerin Duarte en Wesley Verhoek zorgden voor een 1-1 gelijkspel. Mede door de resultaten elders in Nederland, zijn de Eagles veroordeeld tot het spelen van de play-offs om promotie/degradatie.

Het ontbreekt Go Ahead het gehele seizoen al aan aanvallende creativiteit, waardoor het moeite heeft met het creëren van kansen; de laatste negen wedstrijden liet de ploeg het net maar drie keer bollen. De Eagles waren vandaag weliswaar de betere van de twee, maar zette het overwicht wederom niet om in doelpunten.  Ondertussen vielen de resultaten op de andere velden ook niet in het voordeel van de Deventenaren uit.

Go Ahead begon vol moed aan de wedstrijd. Het gaf gelijk druk bij balbezit van Heerenveen en was feller in de duels. De ploeg leek ook al vroeg op voorsprong te komen. Na acht minuten leek een vrije trap van Jop van der Linden via de onderkant van de lat de lijn te zijn gepasseerd, maar de arbitrage oordeelde anders. Uit de herhaling bleek dat de grensrechter het bij het juiste eind had.

Na rust mocht Slagveer zelf aanleggen voor de voorsprong. Een fraaie actie van Duarte - hij nam de bal aan op de borst en speelde hem direct door - stelde Slagveer in staat om Nordfeldt te verschalken, maar de Zweedse keeper redde andermaal. De wedstrijd ontpopte zich vervolgens tot een rommelige tweestrijd. Heerenveen zakte in en Go Ahead bleek aanvallend inspiratieloos. Lange tijd leek het dan ook in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen.

Vlak voor het eindsignaal viel dan toch de eerste treffer van de middag. Hij kwam op naam van Heerenveen-invaller Lenin Duarte. De huurling van Ajax maakte zijn eerste goal in dienst van de Friezen door de bal tegen de touwen te koppen, na een gave voorzet van Veerman (0-1). Go Ahead zette vervolgens aan en beloonde zichzelf al snel met de gelijkmaker. Wesley Verhoek pakte de afvallende bal op en schoot hem voorbij Nordfeldt (1-1).

De Eagles kwam zelfs nog gevaarlijk dichtbij een voorsprong, maar Friends schoot de bal tegen diezelfde Nordfeldt aan. Het mocht niet baten, de stand bleef gelijk. Go Ahead schiet met het resultaat niets op, ten meer omdat Excelsior een punt behaalde bij Utrecht en zich daarmee als laatste ploeg verzekerde van direct lijfsbehoud. De Eagles mogen daardoor zich gaan opmaken voor de strijd in de play-offs om promotie/degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen