Kampioen FC Lienden sluit af met zevenklapper

10 mei 2015, 16:55

FC Lienden heeft haar titel in de zondagafdeling van de Topklasse wat extra cachet gegeven. De Gelderse formatie, die zich vorig seizoen al verzekerde van het kampioenschap, sloot het seizoen vanmiddag af met een 7-1 thuiszege op Hercules.

Door twee goals van Abderrahim Loukili stond Lienden binnen een kwartier al met 2-0 voor tegen Hercules. Op slag van rust voltooide hij zijn hattrick met de 4-1, tussendoor had El Jebli uit een strafschop voor de 3-0 gezorgd. Roy Kelder deed een minuut voor de vierde Lienden-treffer iets terug namens de bezoekers. Door goals van Mo Ajiach (2) en opnieuw Loukili werd het in de tweede helft uiteindelijk 7-1 voor Lienden.

ADO '20, Leonidas en EDO konden degradatie uit de hoogste amateurklasse al niet meer ontlopen, HBS is veroordeeld tot de nacompetitie.