Maaskant: "Het wordt nacompetitie, we zijn er klaar voor"

10 mei 2015, 17:23

Robert Maaskant vindt dat zowel Excelsior als zijn ploeg NAC Breda het verdiende om de nacompetitie te ontlopen. "Maar er kon zich nou eenmaal maar één club direct veilig spelen", zei de oefenmeester na afloop tegen FOX Sports.

NAC leek op weg naar een 1-2 zege bij AZ, waardoor het nog mocht hopen op directe handhaving omdat Excelsior 2-2 speelde bij FC Utrecht, maar in de slotfase ging het mis voor de Brabanders (3-2 verlies). "We scoren te weinig goals en we geven ze te makkelijk weg", aldus Maaskant op de clubwebsite. "We hebben ons plan fantastisch uitgevoerd, maar die laatste meter, het laatste zetje... We krijgen twee lange afstandsgoals tegen en dan is er teleurstelling. Het zij zo, het wordt nacompetitie, we zijn er klaar voor."

"Wij waren dichtbij, maar daar heb je helemaal niks aan", aldus Demy de Zeeuw. "Het is heel zuur. Als je de kansen niet afmaakt, dan voel je dat die 2-2 gaat vallen. In het voetbal tellen de goals en die maken we niet. We missen dan het killerinstinct om de wedstrijd in het slot te gooien. Het is teleurstellend, we moeten dadelijk in vier wedstrijden tonen dat we NAC-spelers zijn en dat we in de Eredivisie thuishoren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen