Moisander looft De Boer: "Geen kwaad woord over hem"

11 mei 2015, 09:30

Er werd zondagmiddag, na de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen SC Cambuur, in de Amsterdam Arena afscheid genomen van Niklas Moisander. Na drie seizoenen en 104 wedstrijden bij Ajax te hebben gespeeld opteert de Finse international voor een transfer naar Sampdoria. "Ik ga Ajax en Amsterdam ongelooflijk missen."

Hoewel Moisander vanwege zijn vertrek de laatste maanden een aantal keren buiten de basisopstelling van Ajax werd gehouden, neemt de centrale verdediger coach Frank de Boer niets kwalijk. "Geen kwaad woord over de trainer. Nadat het zeker was dat we geen kampioen zouden worden, was het logisch dat hij al vooruitkeek naar komend seizoen", realiseert de aanvoerder van Ajax zich in De Telegraaf.

Moisander koestert geen wrok en is juist zeer positief over De Boer. "Ik vond het een heel speciaal moment dat hij me aanvoerder maakte. Hij zei dat ik belangrijk was voor de ploeg en de logische opvolger van Siem de Jong zou zijn. Zo close als Siem, die ook de tactiek tot in detail besprak, ben ik nooit met de trainer geweest. Maar de relatie was goed. Ik ben hem dankbaar dat hij ons - in mijn tijd bij Ajax - naar twee landstitels heeft geleid."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen