Ajax verliest zaak van Arveladze en loopt miljoenen mis

12 mei 2015, 11:38

Ajax heeft slecht nieuws te horen gekregen. De Amsterdamse club spande een rechtszaak aan tegen Shota Arveladze, die nog miljoenen euro's zou moeten betalen, maar heeft de juridische strijd verloren. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De zaak dateerde al van meer dan tien jaar geleden. Eerder deze week bleek uit onderzoek van reisplanner GoEuro nog dat Ajax dit seizoen bijna 3 miljoen aan extra inkomsten genereerde door de Champions League.

In de zomer van 1997 nam Ajax Arveladze over van Trabzonspor. Het juridische conflict dat zich rond de Georgische aanvaller afspeelde ging om betalingen van Ajax aan de spits. De belastingdienst heeft de gelden als bruto loon aangemerkt, terwijl de oud-speler zegt dat het om netto-bedragen ging.

Er werd eind 2000 een strafrechtelijk onderzoek gestart door de Fiscale inlichtingen en opsporingsdienst (FIOD), wegens vermoedens dat er betalingen als onbelaste transfervergoedingen gepresenteerd waren, en niet als loon. Het zou gaan om een verschil van vijf miljoen euro, maar Ajax kan dit bedrag dus niet verhalen op Arveladze.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen