Maaskant nuanceert: "Ik slachtoffer Ten Rouwelaar niet"

11 mei 2015, 15:55

Robert Maaskant heeft zijn uitspraken over doelman Jelle ten Rouwelaar genuanceerd. De coach van NAC Breda zei dat hij overwoog om de teleurstellend presterende goalie te passeren voor de duels in het restant van het seizoen, maar stelt nu dat hij vertrouwen in de eerste keeper blijft houden. Zodoende lijkt Gabor Babos (40) op de reservebank te blijven zitten.

Er werd door de uitlatingen van Maaskant gesuggereerd dat Ten Rouwelaar voor het duel van komende zondag met FC Groningen geslachtofferd zou worden. "Ik slachtoffer Jelle niet", verduidelijkt Maaskant tegenover BN De Stem. "Het kan juist goed zijn dat hij alle wedstrijden speelt. Ik heb alleen gezegd dat ik erover nadenk om de keeper te wisselen. Meer niet. Ik zal het nog lichter formuleren. Iedere speler die niet goed heeft gespeeld, komt onder de loep te liggen. Ook Jelle dus. Het is een erg voorbarige conclusie dat ik mijn keeper ga wisselen. De kans is aanwezig dat hij alle wedstrijden in de nacompetitie speelt."

Ten Rouwelaar beseft zelf dat hij NAC dit seizoen al een aantal dure punten gekost heeft. "Niemand hoeft mij te vertellen dat ik een slecht jaar heb gehad. Dat weet ik als eerste", zei de schuldbewuste doelman daags na de 3-2-nederlaag tegen AZ. "Dit seizoen heb ik het op belangrijke momenten laten afweten. Dat hoeft niemand mij te vertellen. Toch hoop ik de nacompetitie te kunnen keepen, omdat ik NAC wil helpen in de Eredivisie te houden", aldus Ten Rouwelaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen