Guardiola gunt Barça finale: "Messi is een soort Pelé"

13 mei 2015, 09:15

Zijn oude liefde FC Barcelona zat Josep Guardiola dwars in zijn jacht op een eerste Champions League-titel met Bayern München. Over twee wedstrijden verloor Bayern met 5-3 van Barça, de club waarmee Guardiola grote successen vierde.

Na afloop van de return in München, door Bayern met 3-2 gewonnen, reageerde Guardiola opvallend luchtig op de uitschakeling. "Ik wil mijn spelers feliciteren en ben er trots op dat ik trainer van deze ploeg ben. Ook felicitaties aan FC Barcelona, ik hoop dat ze de finale in Berlijn weten te winnen", citeert UEFA.com hem. "Natuurlijk wilden wij ook graag naar Berlijn, maar na een nederlaag als deze kan ik mijn spelers niets verwijten."

Guardiola is vol lof over Barça, dat in de finale tegenover Juventus of Real Madrid staat. "FC Barcelona verdient het om in de finale te staan, Luis Enrique verricht geweldig werk. En wie de tegenstander ook zal zijn, het wordt een prachtige eindstrijd. Barça is defensief erg goed, fysiek sterk en heeft voorin veel snelheid. Lionel Messi is heel, heel goed. Hij is een soort Pelé. Alleen als je Barça niet aan de bal laat, kan je ze verslaan."

Ook vorig seizoen sneuvelde Guardiola met Bayern in de halve finale van de Champions League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen