Ancelotti wil blijven: "Maar weet hoe het werkt in voetbal"

14 mei 2015, 09:38

De toekomst van Carlo Ancelotti bij Real Madrid lijkt onzeker, na de uitschakeling in de Champions League van woensdagavond. De Koninklijke kwam in eigen stadion niet verder dan 1-1 tegen Juventus, dat door de 2-1 zege van vorige week finalist is in het miljoenenbal. De uitschakeling in de Champions League betekent voor Real dat dit seizoen hoogstwaarschijnlijk een voetbaljaargang wordt zonder zilverwerk. Ancelotti hoopt dat hij desondanks mag aanblijven als coach.

De Spaanse titelstrijd lijkt beslist in het voordeel van FC Barcelona, terwijl Real Madrid ook al uit het Spaanse bekertoernooi is geknikkerd. Woensdag kwam daar dus uitschakeling in de Champions League bij. "Het is aan de club om te bepalen wat zij met me wil", zei Ancelotti na het teleurstellend verlopen duel met Juventus. "Als de club blij is met wat ik gedaan heb in deze twee seizoenen, dan zal ik blijven." Ancelotti hoopt zelf op een langer verblijf in Madrid. "Dat zou ik graag willen, maar ik weet hoe het in het voetbal werkt."

De Italiaanse coach is ondanks de uitschakeling niet ontevreden over de prestaties van zijn team tegen Juventus. "De ploeg heeft hard gewerkt en goed gespeeld. Ik kan mijn team niets verwijten. We hebben niet veel geluk gehad voor de goal. We hadden veel doelpogingen, maar als we iets frisser waren geweest voor de goal hadden we meer gescoord. Natuurlijk heerst er teleurstelling bij ons, maar we moeten vooruit kijken en dit seizoen goed afmaken."

Ancelotti baalt van het feit dat hij in het heenduel in Turijn in een andere formatie begon. Hij startte toen met Cristiano Ronaldo en Gareth Bale samen in de voorhoede en met Sergio Ramos op het middenveld. "Als ik ergens spijt van heb, dan is het dat we in de eerste wedstrijd niet in onze normale formatie gespeeld hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen