Dnjepr Dnjepropetrovsk houdt Napoli verrassend uit finale

Ger
14 mei 2015, 23:27

Dnjepr Dnjepropetrovsk is de verrassende finalist dit seizoen in de Europa League. De ploeg uit Oekraïne zegevierde in de return tegen Napoli met 1-0. De eerste wedstrijd in Italië was vorige week op een gelijkspel afgesloten (1-1). In de eindstrijd wacht Sevilla, dat Fiorentina uitschakelde.

Dnjepr had in Kiev voldoende aan een doelpuntloos gelijkspel om de finale te bereiken. Dat vond de thuisploeg een prima uitgangspunt, aangezien de spelers dit Europa League-seizoen niet bepaald productief zijn. Dnjepr maakte veertien doelpunten, maar liefst elf minder dan tegenstander Napoli. De equipe van trainer Myron Markevych overleefde de groepsfase zelfs met meer treffers tegen dan voor.

Dnjepr, dat in de achtste finales Ajax na een verlenging uitschakelde, leunt vooral op de fysieke kracht van het elftal. Het leverde dit toernooi al 45 gele kaarten uit 226 overtredingen op. Dnjepr hoefde zich niet druk te maken om de geblesseerde Jonathan de Guzman. De middenvelder ontbrak ook al in de eerste wedstrijd. Oud-PSV'er Dries Mertens begon op de bank bij Napoli, net als Marek Hamsik.

De Italianen zochten direct de aanval, maar de afwerking liet te wensen over. Vooral Gonzalo Higuaín, die een week eerder zijn vizier ook al niet op scherp had staan, wist zich geen raad met de kansen. Bovendien hield ook doelman Denis Boyko de doelpuntloze score intact met enkele prima reddingen. Het was dan ook geen toeval dat Dnjepr in de laatste vier Europese thuisduels geen enkele tegengoal incasseerde.

Na bijna een uur spelen kwam de underdog tegen de verhoudingen in ook nog eens op voorsprong. Yevhen Seleznyov scoorde met een kopbal. Trainer Rafael Benitez probeerde daarna met het inbrengen van Mertens nog wel een verlenging af te dwingen, maar de gelijkmaker bleef uit. Dnjepr was in blessuretijd nog het dichtst bij een doelpunt toen Matheus tegen het aluminium kopte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen