Dnjepr-coach draagt succes op aan Oekraïense soldaten

15 mei 2015, 11:29

Dnejpr Dnjepropetrovsk is dit seizoen zonder twijfel dé verrassing in de Europa League. Na Olympiakos, Ajax en Club Brugge werd donderdagavond ook Napoli uitgeschakeld in het Europese toernooi. De Oekraïense formatie staat voor het eerst in de clubgeschiedenis in de finale. Een mooi succes, weet coach Myron Markevych. Hij draagt de finaleplaats op aan de soldaten die momenteel vechten in het oosten van het land.

"We speelden voor de mensen die in ons geloofden", aldus Markevych. "Ik weet dat we tegen een zeer sterk team moesten spelen en er daarom veel scepsis was, maar toen ik zag hoeveel mensen er fiducie in hadden, toen wist ik dat we niet zouden verliezen", vervolgt de coach van Dnjepr. "Dit soort wedstrijden is nooit eenvoudig. Toch speelden we veel beter dan in Napels, we hebben verdiend gewonnen."

Het kan niet meer op voor Dnjepr, dat is duidelijk. "De spelers hebben voor een wonder gezorgd. Niemand had dit verwacht, maar ik wist dat ze het konden. Ik ben overweldigd door alle emoties. We speelden voor de jongens die nu vechten in het oosten van het land. Ik weet zeker dat ze de wedstrijd hebben gezien. Deze was voor jullie", sprak hij richting de Oekraïense soldaten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen