Gladbach naar CL, dolend Schalke doet uitstekende zaken

16 mei 2015, 17:41   Bijgewerkt: 16 mei 2015, 17:54

Naast Bayern München zullen VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach komend seizoen de Bundesliga vertegenwoordigen in de Champions League. Gladbach won vandaag (zaterdag) op de voorlaatste speelronde met 0-2 bij Werder Bremen en is daardoor zeker van de derde plaats. Bayer Leverkusen wordt vierde en gaat de voorronde voor de Champions League in. Schalke 04 stevent af op rechtstreekse plaatsing voor de Europa League, door een moeizame zege van vandaag op SC Paderborn. Klaas-Jan Huntelaar scoorde kort voor tijd de enige goal.

FC Augsburg is de grote verliezer in het linkerrijtje, omdat het in eigen huis verrassend verloor van Hannover 96. Door die nederlaag ziet de ploeg van Paul Verhaegh rechtstreekse plaatsing voor de Europa League uit het zicht verdwijnen. Het kan nu alleen nog hopen dat Schalke op de laatste speeldag onderuit gaat tegen Hamburger SV. Gebeurt dat niet, dan moet Augsburg genoegen nemen met de voorronde van de Europa League.

Wolfsburg was vanmiddag in eigen stadion te sterk voor Borussia Dortmund en is daardoor bijna zeker van het behalen van de tweede plek. Al na 42 seconden stond de ploeg van Dieter Hecking met 1-0 voor, door een goal van Daniel Caligiuri. Dortmund had ondanks de vroege dreun snel een antwoord klaar. Pierre-Emerick Aubameyang verzilverde tien minuten later een strafschop, maar genoeg voor een punt was dat niet. Kort na de doelwissel zorgde Naldo met een goal uit de kluts voor de 2-1. Bas Dost begon in de basis bij Wolfsburg, maar hij vond zijn naam niet terug op het scoreformulier. 

Gladbach speelt komend seizoen in de Champions League. Het stelde directe plaatsing voor het miljoenenbal veilig op visite bij Werder Bremen: 0-2. Beide goals vielen na rust en werden allebei gemaakt door aanvaller Raffael. Bayer Leverkusen won met 2-0 van 1899 Hoffenheim, door doelpunten van Hakan Çalhano?lu en Stefan Kiessling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen