'Matchfixing in amateurvoetbal schering en inslag'

16 mei 2015, 20:57

Matchfixing in het amateurvoetbal is alles behalve een uitzondering, zo blijkt uit onderzoek van het RTL Nieuws. Het medium legde het onderwerp voor aan 428 amateurclubs en daarvan gaven 120 aan bekend te zijn met het manipuleren van wedstrijden. De clubs en spelers zijn benaderd voor matchfixing of hier de dupe van geworden, of ze kennen de voorbeelden van elders. Het zou gebeuren op alle amateurniveaus in Nederland. Gratis drank en geldbedragen worden het vaakst als tegenprestatie geleverd.

De KNVB heeft kennis genomen van het onderzoek van RTL Nieuws over het manipuleren van wedstrijden in het amateurvoetbal. "De KNVB hanteert ten aanzien van dergelijke manipulatie een zerotolerancebeleid. We verwachten van clubs dat zij hun sportieve plicht vervullen en verdachte zaken melden bij het meldpunt matchfixing", klinkt het in een verklaring op de website van de nationale voetbalbond.

"De KNVB heeft eerder al gemeld dat het prof- en amateurvoetbal in Nederland niet immuun is voor matchfixing", vervolgt de bond. "Dat blijkt ook uit het onderzoek 'Matchfixing in Nederland' van Spanens en Olfers waarin 14 procent van de Nederlandse amateurspelers aangeeft dat er vermoedelijk sprake is van manipulatie op hun niveau."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen