Boca Juniors uit toernooi gezet na pepperspray-incident

17 mei 2015, 09:09

Afgelopen donderdag werd de Argentijnse kraker tussen Boca Juniors en River Plate ontsierd door een bizar en vervelend incident. De spelers van River Plate werden door een supporter van de thuisploeg bespoten met pepperspray, waardoor de beladen wedstrijd na 45 minuten gestaakt moest worden. Het voorval is Boca Juniors duur komen te staan.

De Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL heeft zaterdag besloten dat Boca Juniors uit de Copa Libertadores getrokken wordt. Daar blijft het niet bij voor de club, aangezien er ook een geldboete van 200.000 dollar betaald moet worden en de eerstvolgende vier thuiswedstrijden zonder publiek afgewerkt moeten worden. Boca Juniors mag de komende vier uitduels ook geen fans meenemen.

Het treffen tussen Boca Juniors en River Plate vond plaats in de achtste finales van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. De spelers van River Plate werden tijdens het betreden van het veld na de rust door de afscherming heen bespoten met pepperspray en hadden hierna duidelijk problemen met hun ogen. Er zijn hier beelden van het incident te zien.

Het stond 0-0 op het moment van staken. De heenwedstrijd in de achtste finales van de Copa Libertadores was met 1-0 gewonnen door River Plate.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen