Ziyech pijnigt oude club en helpt Twente aan zege

17 mei 2015, 16:53

Het was een spandoek waar het cynisme vanaf droop: "He Hakim, hoe bevalt de stap 'hogerop'?" De fans van sc Heerenveen hadden, kortom, nogal wat leedvermaak over het feit dat Hakim Ziyech bij FC Twente zo'n dramatisch seizoen doormaakt. Toch lachte Ziyech zondag het laatst, met twee prachtige doelpunten hielp hij zijn club aan de winst in Friesland: 1-3.

Tot eind augustus speelde Ziyech voor sc Heerenveen, twee wedstrijden van dit seizoen droeg hij het shirt van de ploeg uit Friesland. Daarna vond hij het tijd voor een nieuwe stap in zijn carrière. Feyenoord wilde hem hebben, maar de keuze van Ziyech viel op FC Twente. Hij dacht een mooie sportieve promotie te hebben gemaakt, maar in Enschede viel hij dit seizoen van de ene verbazing in de andere. De resultaten vielen tegen, er kwamen meer financiële lijken dan voor mogelijk gehouden uit de kast en een plek in het linkerrijtje bleek onhaalbaar. En dat terwijl sc Heerenveen, zijn oude ploeg, vrij eenvoudig deelname aan de play-offs veiligstelde.

En dus was het leedvermaak van de sc Heerenveen-fans ergens wel te begrijpen, maar goede voetballers laten op zo'n moment hun voeten spreken. Dat deed Ziyech en in de tweede helft boog hij een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Met twee goals poetste hij de vroege openingstreffer van Luciano Slagveer, die al na 21 seconden de bal bij de tweede paal binnenwerkte, weg. Eerst scoorde de spelmaker met een vrij eenvoudige intikker, daarna pegelde hij de bal vanaf een meter of 25 met een rotgang in de bovenhoek.

Teamgenoot Orlando Engelaar maakte er even later nog 1-3 van, waardoor een rampzalig seizoen toch nog positief geëindigd is voor FC Twente. sc Heerenveen eindigt door de nederlaag als zevende in de Eredivisie en moet het nu in de eerste ronde van de play-offs om Europees voetbal opnemen tegen Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen