Recordkampioen Benfica viert feest na gelijkspel

Ger
17 mei 2015, 21:27   Bijgewerkt: 18 mei 2015, 08:14

Benfica is voor het tweede jaar op rij kampioen van Portugal geworden. De lijstaanvoerder, zonder Ola John in de selectie, speelde weliswaar doelpuntloos gelijk bij Vitoria Guimaraes, maar dat resultaat was toch genoeg om opnieuw de titel te pakken. Eerste achtervolger FC Porto liet namelijk eveneens punten liggen bij Belenenses (1-1).

Door de remises blijft het verschil tussen de twee Portugese topclubs drie punten, met één wedstrijd te spelen. Het onderlinge resultaat is echter in het voordeel van Benfica, dat het kampioenschap voor de 34ste keer veroverde. Een dergelijk aantal titels wist niet eerder een club in Portugal voor elkaar te krijgen.

Porto leek het kampioenschap van Benfica lang uit te gaan stellen. De ploeg van basisspeler Bruno Martins Indi kwam vlak voor rust op voorsprong via Jackson Martínez. Vijf minuten voor tijd tekende Tiago Caeiro echter voor de gelijkmaker.